Dowina - kitare z dušo

Objavil/a , 13. 3. 2018 . 0 komentarjev.

Dowina kitare so kitare z dušo. Naj Vam povemo nekaj dejstev zakaj je to tako.

Stari grad Dowina - današnji Devin - se nahaja na stičišču reke Donave in Morave, med Bratislavo (Slovaška) in Dunajem (Avstrija). Ime Dowina pomeni dekle v starodavnem slovanskem jeziku. Danes so gradske ruševine spomin na dobo veličastne slave in so svetleč navdih za občutljive umetnike. To čarobno mesto je rodilo tudi Dowina kitare. Kitare izhajajo iz tega znamenitega gradu in njegove dediščine.

Zgodovina Dowina kitar se je začela leta 1979 v Devinu, vasi z ustanovitvijo violinske delavnice s pogledom na grad. Nato je prišel koncept edinstvenih kitar, ki ga navdihuje znanje, izkušnje in intuicija violinskega ustvarjalca. Vsaka kitara je popolna in individualna. Od leta 2010 se Dowina preseli v njihovo večjo lastnino v Devinski novi Ves, ki obsega proizvodni center, skladišče, trgovino in administracijo. 20 zaposlenih, od tega polovica v režiji ostali v delavnici. Na leto naredijo samo 2000 kitar, kar pomeni izredno obvladljivost kvalitete. 55% jih prodajo v ZDA.. ostalo pa v zahodno Evropo.. DE, F, NL, .. na Slovaškem jih ne ostane praktično nič. Naj še poudarimo, da je Maestro izučen goslar in izreden poznavalec lesa. Les je pa osnova za dober instrument.

Vse se začne z izbiro uporabljenih materialov. Ključnega pomena za kitarski zvok je akustična kakovost zgornje plošče in oprijemov, ki zahtevajo odlično togost z malo teže. Kot standard uporabljajo bodisi izbrano sitko ali cedro iz Aljaske. Poleg tega uporabljajo izbrano smreko iz Dolomitskih Alp - Val di Fiemme v Italiji. Med drugimi vrhunskimi funkcijami ima ta smreka izjemno akustično razmerje "A". Za tehnično naravnanost je to razmerje hitrosti zvoka skozi les (m / s) do gostote lesa (kg / m³), do fenomenalnega 16,0 m4kg-1s-1. Ta številka je do 35% boljša kot standardna smreka. (npr. Nemška smreka, smreka Engelmann in podobno). Ni čudno, da so Stradivari, Amati, Guarneri in drugi znani violinisti uporabili dolomitsko smreko iz Val di Fiemme.

Solid top Antique serije - modeli Puella, Rustica, Marus in Danubius. Zasnovani so kot univerzalni glasbeni instrument za vsakodnevno igranje in vadbo.

Vintage serija. Njihova imena niso dodeljena naključno, ampak jih navdihujejo lokalne sorte vina - Sauvignon, Chardonnay in Cabernet. Napredne kitare serije Vintage zadovoljujejo tudi najzahtevnejše glasbenike. Tisti, ki cenijo vrhunski zvok kitar, ravno tako kot somiljer ceni vrhunsko vino. Posamezno se ustvarijo z uporabo podobne produkcijske filozofije, kot se uporablja za mojstrsko violino.

Med drugimi skrivnostmi to pomeni:

- Odlična izbira tonskega lesa

- Vsaka kitarska resonančna plošča se posebej obdela glede na strukturo in karakteristiko določenega kosa. Tanšanje robov, da kitara pridobi bolj "globok" zvok.

Kot navaja ime, so Master serije namenjene profesionalni uporabi z največjim izzivom za tonalno in rokodelsko popolnost. Obstajajo dragulji in naložbe z dvigom vrednosti. Obdelava vsakega glavnega modela je odvisna od posameznih tonskih in materialnih zahtev končnega uporabnika. Nudimo kombinacijo najboljših resonančnih plošč skupaj s trdnim hrbtom in stranicami iz vrhunskega lesa. Glavni modeli so Amber Road (Rosewood in Flamed Maple), Acero (Flamed Maple), Wenge, Granadillo in na koncu njihova vodilna Cocobolo. Vsaka kitara je edinstvena in traja veliko ur mojstrovanja, preden postane najsodobnejša med rokodeliranimi kitarami.

Z dokončnim nadzorom kakovosti lahko podarimo obljubo, da bo vsaka naša Dowina kitara igrala lepo in enostavno. Pridite v Music Max in se prepričajte o kvaliteti Dowina kitar.

 

Oznake: danubis, chardonay, akustična kitara, dowina, antique, sauvignon Zadnja posodobitev: 13. 3. 2018

Komentarji

Vnesite komentar

Vnesite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljeno)
   Spletna stran: (Url spletne strani http://)
* Komentar:

Tradicija - od 1994

Z Vami smo že 25 let!

Preberite več o nas...

100% garancija zadovoljstva!

×

100% garancija zadovoljstva!

30 dni za vračilo izdelkov!

Zamenjajte izdelke ali pa vam vrnemo kupnino!

Brezplačna dostava

×

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40 €!

Omogočen je brezplačen osebni dvig blaga v naših poslovalnicah.

Več pod Dostava.

Naročite se na e-novice

×

Naročite se na e-novice

Prejemajte obvestila o ponudbi in prodajnih akcijah!

×

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40 €!

Omogočen je brezplačen osebni dvig blaga v naših poslovalnicah.

Več pod Dostava.

YOU TUBE | MUSIC MAX

×

YOU TUBE | MUSIC MAX

Naročite se na naš Youtube kanal!


Naročite se na naš Youtube kanal!

NAČINI PLAČILA

×

NAČINI PLAČILA

Tudi na obroke!

Kupec lahko plača blago:
- s kreditno kartico
- s PayPal-om

- ob prevzemu blaga z odkupnino
- po predračunu na naš transakcijski račun SI56 0600 0051 6561 092, ki je odprt pri Banki Celje.


Ponujamo tudi razne možnosti nakupa z obročnim odplačilom:

​    

V naših poslovalnicah lahko imetniki NLB plačilnih kartic MasterCard, Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici MasterCard in Karanta) izkoristijo »Nakup na obroke«. Storitev omogoča možnost plačila nakupa na od 2 do 12 enakih obrokov. Naša prodajna mesta so označena z nalepko NLB Nakup na obroke.

         

Minimalni mesečni obrok znaša 30,00 €, minimalni znesek kredita 60,00 €. Maksimalni znesek kredita je možen do višine odobrenega limita na kartici. Zavarovanja kredita, stroškov odobritve in obresti pri tem načinu plačila NI!


Preberi več v Prodajnih pogojih.

×


fv6       33,60 ms