Meinl Cajoni

Objavil/a , 13. 6. 2018 . 0 komentarjev.

Verjetno ste že kdaj slišali za cajon. Eden najpopularnejših glasbil zadnjega časa, ki se uporablja v različnih zvrsteh glasbe, predvsem pa v vseh akustičnih izvedbah. Cajon v prevodu pomeni škatla. Glasbilo, ki je bilo v preteklosti narejeno iz omar, predalov in drugih raznih ostankov izvira iz Peruja. Prav tako se je na Kubi z leti razvijalo glasbilo, iz podobnih rekvizitov, najbolj pogosto pa iz škatelj za cigare. Uporabljali so jih za zabave, plese in prireditve. Mnogo let kasneje so izdelovalci tolkal, med vodilnimi je tudi MEINL, katerega Uvoznik je Music Max razvili cajon, kot ga poznamo danes. Večino cajonov je v obliki škatle narejeni pa so iz lesnih tvoriv, boljši cajoni pa tudi iz masivnega različnega lesa. Neigralna plošča je ponavadi debelejša kot igralna tako imenovana „tapas“ plošča, ki je tanjša zaradi boljšega odziva in resonance samega inštrumenta.

Poznamo tri glavne stile cajonov to so perujski stil, španski ali flamenko stil, njihova značilnost je da imajo na igralni plošči vpete strune ali snare mrežico in rumba cajon, ki se igra kot conga. Seveda pa poznamo še mnogo drugih stilov cajonov, npr.: bongo cajoni, top cajoni itd.

K popularnosti cajona sta zelo prispevala flamenco kitarist Paco De Lucia in njegov perkasionist Rubem Dantas, ki naj bi domnevno v Španijo prinesla cajon in ga uporabila v flamenko glasbi.

V trgovini Music Max imate veliko izbiro Meinl Cajonov od modelov, ki si jih sestavite sami Meinl MYO-CAJ serije, začetniške modele kot so Meinl Zebrano cajon, Meinl SCAJ serije, Meinl WCP serije, do profesionalnih cajonov Meinl CAJ serije in Meinl ARTIST serije. Prav tako lahko v Music Max trgovinah preizkusite cajone različnih oblik, kot so Meinl TOPCAJ serije, Meinl SUB serije, Meinl ARCH BASS serije in posebnost GO-cajon, ki je narejen iz kartona, zložljiv lahek in po zvoku odličen cajon za samo 19,90€. Poleg Meinl cajonov lahko dokupite tudi razne Meinl dodatke kot so tamburini, jingli, kastenjete, dodatni snare, bas pedala itd.

Oznake: go cajon, arch, sub, dodatki, percussion, cajon, meinl, top cajon, zebrano, myo-caj Zadnja posodobitev: 13. 6. 2018

Komentarji

Vnesite komentar

Vnesite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljeno)
   Spletna stran: (Url spletne strani http://)
* Komentar:

Tradicija - od 1994

Z Vami smo že 25 let!

Preberite več o nas...

100% garancija zadovoljstva!

×

100% garancija zadovoljstva!

30 dni za vračilo izdelkov!

Zamenjajte izdelke ali pa vam vrnemo kupnino!

Brezplačna dostava

×

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40 €!

Omogočen je brezplačen osebni dvig blaga v naših poslovalnicah.

Več pod Dostava.

Naročite se na e-novice

×

Naročite se na e-novice

Prejemajte obvestila o ponudbi in prodajnih akcijah!

×

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40 €!

Omogočen je brezplačen osebni dvig blaga v naših poslovalnicah.

Več pod Dostava.

YOU TUBE | MUSIC MAX

×

YOU TUBE | MUSIC MAX

Naročite se na naš Youtube kanal!


Naročite se na naš Youtube kanal!

NAČINI PLAČILA

×

NAČINI PLAČILA

Tudi na obroke!

Kupec lahko plača blago:
- s kreditno kartico
- s PayPal-om

- ob prevzemu blaga z odkupnino
- po predračunu na naš transakcijski račun SI56 0600 0051 6561 092, ki je odprt pri Banki Celje.


Ponujamo tudi razne možnosti nakupa z obročnim odplačilom:

​    

V naših poslovalnicah lahko imetniki NLB plačilnih kartic MasterCard, Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici MasterCard in Karanta) izkoristijo »Nakup na obroke«. Storitev omogoča možnost plačila nakupa na od 2 do 12 enakih obrokov. Naša prodajna mesta so označena z nalepko NLB Nakup na obroke.

         

Minimalni mesečni obrok znaša 30,00 €, minimalni znesek kredita 60,00 €. Maksimalni znesek kredita je možen do višine odobrenega limita na kartici. Zavarovanja kredita, stroškov odobritve in obresti pri tem načinu plačila NI!


Preberi več v Prodajnih pogojih.

×


fv6       32,19 ms