Nova vsestransko uporabna kitara iz Fenderjeve družine

Objavil/a , 26. 5. 2016 . 0 komentarjev.

Fender Stratocater je vsekakor najbolj prepoznavna ikona rock'n'rolla. Čeprav je izjemno vsestranka kitara pa se določen profil kitaristov, ki preigravajo tehnično zahtevno progresivno glasbo ali prefinjene jazz fusion stile, ne znajde najbolje, prvijo da je enostvano pretežka za igranje. Problemi z uglasitvijo pri igranju s tremolom, brnenje single-coil magnetov, sicer udoben vrat, ki pa ni prirejen za hitro igranje, je samo nekaj problemov s katerimi se soočajo tehnično zahtevni kitaristi pri igranju običajnega Stratocastra.

Novi Fender American Elite Stratocaster odgovarja kar na nekaj od teh problemov in ponuja rešitve zahtevnejšim kitaristom. Okovje ima precej naprednejšo zasnovo in je v kompletu prirejeno temu, da kitari omogoča čimbolj naraven zven in podaljšano izzvenevanje strun. Tremolo kobilica je precej masivna in vrhunsko dodelana, navijalci so zaklepni, kar omogoča stabilnejšo uglasitev. Magneti so brezšumni in sicer je to že četrta generacija Fenderjevih Noiseless magnetov. Vsekakor je to eden najbolj dodelanih Stratocaster modelov, ki so kadarkoli prišli iz Fenderjeve proizvodnje.

Trup ima sijajni premaz iz polyuretana, prav tako sprednja stran glave vratu, preostali vrat pa je premazan z matiranim polyuretanom. Trup je iz jelše in spada med lažje Stratocaster modele. Vrat je iz tradicionalnega javorja in ima na voljo ubiralko iz palisandra ali javorja. vrat predstavlja kar dve bistveni nadgradnji klasičnega Stratocastra in sicer je to spremenjljiv profil vratu in radij ubiralke - C-profil in 9.5" radij pri glavi kitare, ki gre proti D-profilu in bolj ploščatem 14" radiju v višjih legah vratu. Stik vratu in trupa ni tradicionalne pravokotne oblike, ampak ima lepo ergonomsko posneto peto, ki omogoče precej lažje igranje v višjih legah. Vse to omogoča precej nizko nastavitev strun nad upiralko brez motečega brenčanja in s tem resnično dobre igralne lastnosti.

Ima standardne Stratocaster kotrole, 1 × Volume in 2 × Tone ter 5-stopenjsko stikalo za magnete. Dodatno S-1 stikalo vgrajeno v Volume kotrolni gumb omogoča dodatne vezave magnetov (v smeri od vrati proti tremolo kobilici): vsi trije magneti v zaporedni vezavi, neck in middle v zaporedni vezavi, middle in bridge v zaporedni vezavi, neck v vzporedni vezavi z middle in bridge v zaporedni vezavi, middle in bridge v zaporedni vezavi, bridge v vzporedni vezavi z neck in middle v zaporedni vezavi.

Po zvoku je to vsestransko uporaben Stratocaster. Ena pomembnejših stvari pri tem modelu je resnično tiho delovanje v primerjavi s klasičnim Stratocastrom. Tudi pri močnejši distorziji ni motečega brnenja. Pri četrti generaciji noiseless magnetov se je Fender brez dvoma s prej bolj moderno zvenečih obrnil proti vintage zvenu klasičnih Stratocastrov, ki pa se vseeno fantastično odzivajo tudi pri višjih distorzijah. To pa so odlike, ki bodo med kitaristi utrdile status American Elite Stratocastra kot še bolj vsestranko uporabne kitare v primerjavi z njenimi predhodnicami iz serije American Deluxe.

Vabljeni na preizkušnjo!

Komentarji

Vnesite komentar

Vnesite odgovor

* Ime:
* E-mail: (Ni objavljeno)
   Spletna stran: (Url spletne strani http://)
* Komentar:

Tradicija - od 1994

Že več kot 20 let z Vami!

 

Preberite več o nas...

100% garancija zadovoljstva!

×

100% garancija zadovoljstva!

30 dni za vračilo izdelkov!

Zamenjajte izdelke ali pa vam vrnemo kupnino!

Brezplačna dostava

×

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40 €!

Omogočen je brezplačen osebni dvig blaga v naših poslovalnicah.

Več pod Dostava.

Naročite se na e-novice

×

Naročite se na e-novice

Prejemajte obvestila o ponudbi in prodajnih akcijah!

×

Brezplačna dostava

Za naročila nad 40 €!

Omogočen je brezplačen osebni dvig blaga v naših poslovalnicah.

Več pod Dostava.

YOU TUBE | MUSIC MAX

×

YOU TUBE | MUSIC MAX

Naročite se na naš Youtube kanal!


Naročite se na naš Youtube kanal!

NAČINI PLAČILA

×

NAČINI PLAČILA

Tudi na obroke!

Kupec lahko plača blago:
- s kreditno kartico
- s PayPal-om

- ob prevzemu blaga z odkupnino
- po predračunu na naš transakcijski račun SI56 0600 0051 6561 092, ki je odprt pri Banki Celje.


Ponujamo tudi razne možnosti nakupa z obročnim odplačilom:

​      

V naših poslovalnicah lahko imetniki NLB plačilnih kartic MasterCard, Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici MasterCard in Karanta) izkoristijo »Nakup na obroke«. Storitev omogoča možnost plačila nakupa na od 2 do 12 enakih obrokov. Naša prodajna mesta so označena z nalepko NLB Nakup na obroke.

         

Minimalni mesečni obrok znaša 30,00 €, minimalni znesek kredita 60,00 €. Maksimalni znesek kredita je možen do višine odobrenega limita na kartici. Zavarovanja kredita, stroškov odobritve in obresti pri tem načinu plačila NI!


Preberi več v Prodajnih pogojih.

×


fv6       27,91 ms