LJ - 01 600 27 85 / [email protected]   |   CE - 03 492 53 51 / [email protected]   |   MB - 02 228 16 00 / [email protected]

Naroči preko spleta - BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu nad 50 €! ... Imaš vprašanje? Ni problema, pokliči nas! *** KLIKNI TUKAJ ***

DJ oprema

Vas zanima DJ oprema?

Poiščite vse, kar potrebujete za izvedbo nastopa v klubu, baru ali na vrtni zabavi...

DJ oprema

DJ-ji uporabljajo opremo, ki jim omogoča predvajanje več virov posnete glasbe in njihovo mešanje, da ustvarijo brezhibne prehode in unikatne priredbe pesmi. Pomembno orodje za DJ-je je specializiran DJ mešalnik, majhen mešalnik zvoka s funkcijami crossfaderja in cue gumba. Crossfader DJ-ju omogoča mešanje ali prehod iz ene skladbe v drugo. Cue gumbi ali stikala omogočajo DJ-ju, da "pred posluša" vir posnete glasbe v slušalkah, preden ga predvaja občinstvu. Predogled glasbe v slušalkah pomaga DJ-ju, da izbere naslednjo skladbo, ki jo želi predvajati, skladbo premakne na želeno izhodiščno lokacijo in poravna takta dveh skladb v običajnih situacijah, kadar ne uporablja tehnologije samodejne sinhronizacije. Ta postopek zagotavlja, da se bo izbrana nova skladba dobro mešala s trenutno predvajano glasbo. DJ-ji lahko poravnajo takte obeh glasbenih virov, tako da se njuna ritma ne tepeta med skupnim predvajanjem, da bi lažje ustvarili nemoten prehod iz ene skladbe v drugo. Ostala oprema lahko vključuje mikrofon, zunanje efekte, kot je reverb in elektronska glasbila, npr. elektronski bobni in sintetizatorji.

Z napredovanjem glasbene tehnologije se se je pričela pojavljati razna nova DJ oprema za predvajanje in mešanje glasbe, ki se še vedno pogosto uporablja. Tradicionalno so DJ-ji uporabljali dva gramofona, priključena na DJ mešalno konzolo za mešanje glasbe z vinilnih plošč. Ko so kompaktni diski postali priljubljeni mediji za predvajanje glasbe, so za DJ-je razvili specializirane visokokakovostne CD-predvajalnike, znane kot CDJ. CDJ-ji lahko zavzamejo mesto gramofonov ali pa se uporabljajo skupaj z gramofoni. Številni CDJ-ji lahko poleg CD-jev zdaj predvajajo tudi digitalne glasbene datoteke z USB-pogonov ali SD-kartic. Z razširitvijo prenosnikov, tabličnih računalnikov in pametnih telefonov, so DJ-ji začeli uporabljati programsko opremo skupaj s specializiranimi zvočnimi karticami in strojno opremo DJ-krmilnika. Programsko opremo DJ lahko uporabljate skupaj z DJ mešalno konzolo ali namesto mešalne konzole.

Gramofoni

Gramofoni DJ-jem omogočajo predvajanje vinilnih plošč. S prilagajanjem hitrosti predvajanja gramofona, bodisi s prilagoditvijo gumba za hitrost, bodisi z manipulacijo plošče (npr. z upočasnitvijo plošče, tako da nežno držite prst ob strani), DJ-ji lahko uskladijo tempo različnih plošč, tako da jih je mogoče predvajati hkrati, ne da bi se tepla ritma, ali pa izvedejo gladek, neopazen prehod iz ene skladbe v drugo. Ta tehnika je znana kot beatmatching. DJ-ji običajno zamenjajo gumijasto podlogo na gramofonih, ki ohranja sinhronizacijo posnetka z gramofonom, z drsno podlago iz filca, ki olajša ročno manipulacijo gramofoske plošče. Z drsno podlogo lahko DJ ustavi ali upočasni ploščo, medtem ko se gramofon še vedno vrti. Gramofoni z direktnim pogonom so najprimernejši za DJ-je, pri čemer je Technics SL-1200 najbolj priljubljen model DJ gramofona. Gramofoni z jermenskim pogonskim so cenejši, niso pa primerne za DJ-e, saj motor z jermenskim pogonom ne mara upočasnjevanja, saj lahko pretegne jermen ali pa se jermen celo zaskoči in tako poškoduje celotni gramofon. Nekateri DJ-ji, predvsem tisti, ki izvajajo hip hop glasbo, presegajo zgolj mešanje plošč in gramofone uporabljajo kot instrumente za scratching, beat juggling in druge DJ gramofonske tehnike.

CDJ-ji

CDJ-ji so visokokakovostni digitalni medijski predvajalniki, namenjeni DJ-jem. Pogosto imajo velika tekalna kolesa in kontrole hitrosti, ki DJ-jem omogočajo predvajanje digitalnih datotek za beatmatching, podobno kot DJ-ji manipulirajo z vinilnimi ploščami na gramofonih. CDJ-ji imajo pogosto funkcije, kot so looper in prikazovalnik zvočne valovne oblike, ki so podobne DJ programski opremi. Prvotno sicer zasnovani za predvajanje glasbe s kompaktnih diskov, lahko današnji CDJ-ji predvajajo tudi digitalne glasbene datoteke, shranjene na USB-pogonih in SD-karticah. Nekateri CDJ-ji se lahko povežejo tudi z računalnikom, na katerem je nameščena programska oprema DJ in delujejo kot DJ krmilniki.

DJ mešalniki

DJ mešalne mize so majhne konzole za mešanje zvoka, specializirane za DJ-e. Večina DJ mešalnikov ima veliko manj kanalov kot mešalna miza, ki jo uporablja tonski tehnik; medtem ko imajo standardni mešalne mize za uporabo na majhnih prizoriščih od 12 do 24 kanalov, mešalne mize v snemalnih studiih pa še celo več (tudi 72 kanalov in več), imajo lahko osnovne DJ mešalne mize le dva kanala. Medtem ko imajo DJ mešalke veliko enakih funkcij, kot jih najdemo pri večjih (drsniki, EQ gumbi za izravnavo, ojačevalni gumbi, enote za efekte itd.), imajo DJ mešalne mize funkcijo, ki jo običajno najdemo samo na DJ mešalnikih: crossfader (prečni drsnik). Crossfader je vrsta faderja, ki je nameščen vodoravno. DJ-ji s pomočjo crossfaderja mešajo dva ali več zvočnih virov. Sredina pomika crossfaderja je razmerje obeh kanalov 50/50 (na dvokanalni mešalni mizi). Na skrajni levi strani crossfaderja je samo vir zvoka kanala A. Na skrajni desni strani je samo vir zvoka kanala B (npr. predvajalnik številka 2). Položaji med obema skrajnostma zagotavljajo različna razmerja obeh kanalov. Nekateri DJ-ji namesto analogne DJ mešalne konzole za mešanje glasbe uporabljajo računalnik z DJ programsko opremo in DJ kontrolorjem, čeprav se DJ programsko opremo lahko uporablja tudi skupaj za analogno DJ mešalno mizo.

Slušalke

DJ-ji običajno uporabljajo kakovostnejše slušalke od tistih, namenjenih glasbenim uporabnikom. DJ slušalke imajo tudi druge lastnosti, uporabne za DJ-je, na primer dizajn, ki zvočno izolira zvok slušalk od zunanjega okolja (slušalke s trdnima pokrovoma), prilagodljive nosilne trakove in vrtljive spoje, da DJ-ji lahko poslušajo eno stran slušalk, medtem ko obračajo drugo slušalko stran (tako da lahko slišijo oba zvočna vira v razmerju) in zamenljive kable. To DJ-jem omogoča nakup novih kablov, če se ta obrabi ali poškoduje ali če se po nesreči prereže. Zaprte in dovolj glasne slušalke so zelo priporočljive za DJ-je, ker blokirajo zunanji hrup, saj je DJ-jevo okolje običajno zelo hrupno.

DJ krmilniki

Za mešanje zvočnih datotek v računalniku namesto z analogno DJ opremo lahko uporabite DJ programsko opremo. Pri mešanju glasbe na računalniku DJ-ji pogosto uporabljajo DJ krmilno napravo, ki imitira postavitev dveh gramofonov in DJ mešalne konzole za nadzor programske DJ opreme, namesto tipkovnice na prenosnem računalniku ali zaslona na dotik pri tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Številni DJ-krmilniki imajo vgrajeno zvočno kartico s 4 izhodnimi kanali (2 stereo para), ki DJ-ju omogoča uporabo slušalk za predogled glasbe pred dejanskim predvajanjem na glavnem zvočnem izhodu.

Druga DJ oprema

  • Mikrofon, da lahko DJ prek zvočnega sistema predstavi skladbe in komunicira z občinstvom;
  • naprave z efekti, kot so delay, reverb, oktaver, EQ, chorus itd.;
  • gramofonske glave z več iglami, ki omogočajo DJ-ju, da hkrati predvaja različne brazde iste plošče;
  • samplerji, sekvencerji, elektronske klaviature (sintetizatorji), efekt pedali ali ritem mašine;
  • PA sistem ali sistem centralnega ozvočenja (končne stopnje in zvočne skrinje), običajno vključno z nizkotonci ali subwooferji (v primeru snemanja projekta tudi snemalna oprema);
  • monitorski zvočniki za spremljanje in poslušanje glavnega zvoka (house mix-a), ki se predvaja prek centralnega ozvočenja

Vonyx DB4 Pro DJ kabina je zložljiva kabina za mobilne DJ-je, ki želijo elegantno kabino. Nastavitev sistema je enostavna in traja manj kot 1 minuto. ..

280,00€ 294,74€

Akai Professional APC64 je zmogljiv kontroler za program Ableton Live, zasnovan za uporabo v studiu in med nastopi v živo. Ponaša se s 64 RGB z dinam..

389,00€ 409,47€

Prep, Play and Scratch - kjerkoli, kadarkoli! Ultimate žepni DJ kontroler! DJ2GO2 Touch je prenosljiv, žepni DJ kontroler z možnostjo scratch na jog w..

75,00€ 78,95€

Mixtrack Platinum FX ima vse, kar potrebujete, da zvenite kot profesionalni DJ! V jedru je Mixtrack Platinum FX 24-bitni 4-deck digitalni DJ kontroler..

269,00€ 283,16€

-40%
HERCULES DJ WAE OUTDOOR Pack bluetooth aktivni zvočnik HERCULES DJ WAE OUTDOOR Pack bluetooth aktivni zvočnik

Specifikacije: Super-tough bike mount, 12 hours of battery lifeLastnosti: Bluetooth 3.0 A2DP wireless technologyPribor: USB charging cable - Backpack ..

29,92€ 49,86€

-30%
HERCULES DJ WAE RUSH bluetooth aktivni zvočnik HERCULES DJ WAE RUSH bluetooth aktivni zvočnik

Moč ojačevalca: RMS power: 2 x 2 W RMS, Total output power: 8 W peak powerFrekvenčni razpon: 130 Hz – 20,000 HzPremer: Single-unit 2.0 speaker + passi..

48,08€ 68,69€

Top Seller
POWER DYNAMICS PH510 DJ slušalke POWER DYNAMICS PH510 DJ slušalke

Kvalitetne DJ slušalke  z dobrim zvokom in nastavljivimi naušniki.Frekvenčni razpon: 10 - 18.000 HzSpecifikacije: Earshells adjustable by 90°Lastnosti..

39,90€ 42,00€

VONYX DBC2 DJ BOOTH CORNER SHELVES SET WITH BAG Set DJ dodatki

DBC2 je komplet z 2 močnima kovinskima kotnima policama, zasnovan za priljubljeno serijo Vonyx DJ Booth in ustreza tudi večini drugih DJ kabin. Na te ..

49,90€ 52,53€

Vonyx VDJ25 je dvokanalna DJ mešalna miza z vgrajenim ojačevalcem 2 x 50w in vgrajenim MP3 predvajalnikom (vhod za USB ključek in SD kartico). blue..

99,95€ 105,21€

Fenton SH400 komplet je idealno darilo za vsakega DJ-a. Komplet vsebuje slušalke, mikrofon s kablom in torbico, kable za priklop mešalke, predvajalnik..

28,00€ 29,47€

Prikazujem 1 od 10 do 10 (1 strani)