LJ - 01 600 27 85 / [email protected]   |   CE - 03 492 53 51 / [email protected]   |   MB - 02 228 16 00 / [email protected]

Naroči preko spleta - BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu nad 40 €! ... Imaš vprašanje? Ni problema, pokliči nas! *** KLIKNI TUKAJ ***

Knjige in media

Si želite knjige za učenje igranja kakšnega glasbila?

Knjige za učenje glasbene teorije in igranja glasbil vam bodo pomagale do obvladovanja glasbenega inštrumenta po vaši izbiri!

Knjige za učenje glasbil in glasbene teorije so nekakšni učbeniki za določeno glasbilo ali izbrani program učenja igranja na določen instrument ali določenega dela glasbene teorije.

Knjige za učenje glasbil običajno vsebujejo lestvice in številne različne vaje, včasih tudi preproste etude, v različnih tonskih načinih, v naraščajočem vrstnem redu glede na težavnost (za postopno napredovanje) ali s poudarkom na posamezne aspekte, kot so fluidnost, ritem , dinamika, artikulacija in podobno. Včasih so vključeni tudi recitali, lahko tudi s spremljavo. Takšne učne knjige se od knjig z etudami razlikujejo po tem, da so mišljene kot linearni tečaj, ki ga mora učenec spremljati z doslednimi smernicami, medtem ko obseg etud ni tako izčrpen.

Knjige za učenje glasbenih inštrumentov so večinoma namenjene kot učbeniki, ki dopolnjujejo delo učitelja glasbenega inštrumenta (namesto da bi olajšali samostojno učenje) in običajno ne poglabljajo nobenih osnov ali posebnih tehnik igranja glasbenega inštrumenta. Podrobna navodila v zvezi s tem najdete le v posebnih didaktičnih priročnikih, namenjenih učiteljem.

Nekatere knjige za učenje igranja glasbenih inštrumentov so posebej prilagojene učencem na določenih stopnjah spretnosti ali stopnjah psihosocialnega razvoja. V nasprotju s temi naj bi knjige  z "dovršeno metodo" učne knjige  (včasih v več zvezkih) spremljale učence, dokler ne dosežejo naprednega znanja v igranju glasbenega inštrumenta.

Glasbeni pouk je tako del ljubiteljskega učenja glasbe kot tudi strokovnega glasbenega usposabljanja. V ljubiteljskem in rekreacijskem glasbenem okolju otroci in odrasli obiskujejo glasbene tečaje, da bi izboljšali svoje pevske sposobnosti ali sposobnosti igranja inštrumenta in usvojili tehniko osnovne do srednje težavnostne stopnje. V kontekstih poklicnega usposabljanja, študentje več let poglabljajo znanje s profesorji glasbe, da bi se naučil naprednih tehnik igranja ali petja. Številni instrumentalni izvajalci in pevci, vključno z mnogimi znanimi pop in rock izvajalci, so se glasbe učili "po posluhu", zlasti v tradicionalnih zvrsteh, kot so blues, country in raznih zvrsteh rock glasbe. Kljub temu so tudi v teh zvrsteh številni izvajalci, ki imajo formalno glasbeno izobrazbo ali so vsaj obiskovali privatne glasbene ure pri učitelju petja ali učitelju katerega izmed glasbenih inštrumentov.

Drža

Pri pouku vokalni učitelji učencem pokažejo, kako naj sedijo ali stojijo in dihajo ter kakšna naj bo drža  glave in ust za dober vokalni ton. Pri pouku inštrumentov učitelji učencem pokažejo, kako naj sedijo ali stojijo z inštrumentom, kako držijo instrument in kako manipulirajo s prsti in drugimi deli telesa, da proizvajajo zvok in določajo tone na inštrumentu. Pri pihalih in trobilih učitelj učencu pokaže, kako z ustnicami, jezikom in pihanjem ustvarja zvoke in dobi pravi tone. Pri nekaterih inštrumentih učitelji učence usposobijo tudi za uporabo stopal, kot pri klavirju ali drugih inštrumentih s klaviaturo, ki imajo damper ali sustain pedale, pri cerkvnih orglah za igranje basov in pri bobnarskem kompletu za uporabo pedala za bas boben in pedala za hi-hat. Razen učenja prstne tehnike učitelji izvajajo tudi druge vrste poučevanja. Klasični kitarist se uči, kako ubirati in trzati strune; pihalci se učijo o nadzoru dihanja in nadzoru ustnih in obraznih mišic, pevci pa se naučijo, kako čim bolje izkoristiti glasilke, ne da bi pri tem utrpeli poškodbe grla ali samih glasilk.

Učitelji učencem tudi pokažejo, kako doseči pravilno držo za kar najučinkovitejše rezultate pri igranju inštrumenta. Pri vseh inštrumentih je najboljši takšen način premikanja prstov in rok, da dosežete želeni učinek pri igranju s kar najmanj napetosti v rokah in telesu. Uporaba pravilne tehnike prav tako preprečuje oblikovanje navad, ki bi lahko povzročile poškodbe skeleta in mišic. Na primer, pri igranju klavirja je prstni red (katere prste položiti na katere tipke) spretnost, ki se je učenec počasi uči, medtem ko napreduje. Obstaja veliko število standardnih tehnik, ki jih učitelj lahko prenaša na učenca.

V naši ponudbi boste našli učbenike za glasbeno šolo in songbook / šole za posamezne instrumente.

DZS B5 Široko črtovje notni zvezek

Item No.: 1930010 PRODAJNI POGOJI..

2,50€

DZS KLAVIATURA NA KARTONU notni zvezek

Item No.: 11448 PRODAJNI POGOJI..

0,50€

Specifikacije: 50 sheetSpecifikacije II: A4Item No.: 741774 PRODAJNI POGOJI..

2,70€

CANTUS Zabavne melodije: Miroslav Škoro pesmarica

ZABAVNE MELODIJE: MIROSLAV ŠKORO: 1. Da sam im’o šaku dukata 2. Divna 3. Domovina 4. Garavušo garava 5. Golubica 6. Heroji ne plaču 7. Kad oči ..

13,01€

CANTUS Zabavne melodije: Hus (Parni Valjak) pesmarica

ZABAVNE MELODIJE: HUS-PARNI VALJAK; zbirka skladb A gdje je ljubav ; Dok je tebe ; Gledam je dok spava ; Godine prolaze ; Ivana ; Jesen u meni ; Kada..

13,01€

Item No.: 742682 PRODAJNI POGOJI..

1,70€

CANTUS Zabavne melodije: Tonči Huljić pesmarica

ZABAVNE MELODIJE; Huljič: Baklje Ivanjske ; Bižuterija ; Croatian rhapsody ; Da je slađe zaspati ; Gdje Neretva hladna teče ; Ginem ; Guštan ; Ja sam ..

11,00€

CANTUS Zabavne melodije: Jasenko Houra pesmarica

Popis pjesama: 1. Ako tražiš nekoga2. Crno bijeli svijet3. Devedeseta4. Djevojka od milijun dolara5. Heroj ulice6. Ipak7. Ja sam mladić u najboljim g..

10,00€

CANTUS Zabavne melodije: Gibonni pesmarica

1. Ako me nosiš na duši 2. Anđeo u tebi 3. Cesarica 4. Činim pravu stvar 5. Divji cvit 6. Dobar dan 7. Dobri judi 8. Dobro jutro tugo 9. Dvije..

13,01€

CANTUS Zabavne melodije: ZDENKO RUNJIĆ pesmarica

Item No.: RUNJIC PRODAJNI POGOJI..

13,01€

DZS 16 A5 notni zvezek

Specifikacije: 16 sheetSpecifikacije II: A5Item No.: 742640 PRODAJNI POGOJI..

1,00€

CANTUS Zabavne melodije: Arsen Dedić pesmarica

ZABAVNE MELODIJE: ARSEN DEDIĆ, zbirka pesmi; 1. Amigo 2. Angeluš 3. Balada o prolaznosti 4. Dida moj 5. Djevojka iz moga kraja 6. Djevojka za je..

13,01€

CANTUS Zabavne melodije: ALKA VUICA pesmarica

Item No.: ALKA PRODAJNI POGOJI..

11,00€

Specifikacije: 16 SheetSpecifikacije II: A4Item No.: 742662 PRODAJNI POGOJI..

1,50€

DZS Berem note, set kart, basovski ključ učbenik za glasbeno teorijo

BEREM NOTE BASOVSKI KLJUČ je igra s kartami, s katero se na nov in zabaven način mimogrede naučimo prepoznavanja notnega zapisa. S pričujočim setom ka..

7,00€

Prikazujem 1 od 15 do 15 (1 strani)